Selecteer de taal

Integratie Cafe

Het initiatief betreft integratieworkshops van 4 uur op locatie onder leiding van een ervaren integratiecoach. De integratieworkshops zijn bedoeld voor kleine groepen tot maximaal 25 personen. Door de kleine omvang van de groepen is er veel ruimte voor vragen en interactie.

Onderwerpen die tijdens de integratieworkshops behandeld worden zijn: de Nederlandse samenleving, arbeidsmarkt, het maken van een CV, Onderwijs, Zorg en woningmarkt.

De workshops worden begeleid door een gediplomeerd coach en loopbaanadviseur. 9 jaar geleden is zij zelf naar Nederland is gekomen en ze spreekt uit ervaring hoe men succesvol een bestaan kan opbouwen in Nederland en een bruisend sociaal leven kan hebben. De workshops worden in de eigen taal gegeven van Oekraïense vluchtelingen en zijn daarmee zeer toegankelijk.

De workshops kennen een professionele opbouw en inhoud. Tijdens workshops komen alle belangrijke onderwerpen aan bod. Van fietsen tot koeien, van de randstad tot de rivieren en de zee, demografische cijfers, belasting, arbeidscontracten, het minimum salaris en Funda.

Het resultaat van de workshops is dat deelnemers een beter begrip hebben van de Nederlandse maatschappij, de arbeidsmarkt en hoe ze werk kunnen vinden, hoe het onderwijs- en zorgsysteem werkt en hoe ze uiteindelijk aan een eigen woning kunnen komen. Alle ingrediënten voor een fijn leven hier in Nederland.

Deelnemers vinden de workshops interessant en goed voorbereid, de integratiecoach heeft veel kennis van zaken en kan vragen goed beantwoorden. Ze geven aan dat de inhoud nuttig voor ze is en uitkijken naar de volgende workshop.

Wilt u helpen?Vrijwilligers gezocht!Meld u dan nu aan!

Scan en Doneer

Doneer