Selecteer de taal

Engelse Les

Het initiatief betreft een spoedcursus Engelse taal specifiek voor Oekraïense vluchtelingen in Almere.

De taalles wordt gegeven op twee niveaus. Niveau A (A1/A2) en niveau B (B1/B2) en is bedoeld voor volwassenen om de communicatie met hun gastfamilie, het personeel van de opvanglocatie en de werkgever mogelijk te maken of te verbeteren. Omdat Stichting Almere voor Oekraïne zelf ook banenmarkten organiseert zien we dat hier grote behoefte aan is.

De lessen worden online gegeven zodat ze zo toegankelijk mogelijk zijn voor volwassen Oekraïense vluchtelingen in Almere. Onze docenten zijn ervaren Oekraïners in hun vakgebied.

De lessen worden drie keer per week gegeven. Eén les per week is gericht op spreekvaardigheid met een van de docenten van wie Engels haar eerste taal is (native English speaker). De lessen zijn intensief en deelnemers committeren zich aan de Engelse les voor drie maanden.

Bij inschrijving wordt een taaltest en een kort interview afgenomen om het taalniveau van de deelnemer te bepalen op basis van de score wordt de deelnemer op niveau A of niveau B ingedeeld.

De deelnemers geven aan dat de lessen plezierig zijn en de docenten vakkundig. Ze zijn erg tevreden met hun vooruitgang en geven aan beter in staat te zijn te communiceren met de Almeerders uit hun omgeving. Ze merkten ook op dat het zoeken naar werk met meer vertrouwen wordt uitgevoerd.

Wilt u helpen?Vrijwilligers gezocht!Meld u dan nu aan!

Scan en Doneer

Doneer