Selecteer de taal

Banenmarkten

Het initiatief betreft banenmarkten op een fysieke locatie. Op deze banenmarkten krijgen werkgevers en Oekrainse vluchtelingen de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te onderzoeken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Voor werkgevers is het duidelijk wie de doelgroep is en voor Oekrainse vluchtelingen is duidelijk dat het betaald werk betreft in de regio.

De banenmarken hebben een professionele opbouw en vindt plaats op een grote locatie. Er zijn werkgevers die graag met Oekrainse vluchtelingen aan de slag willen; Er zijn zoveel vertalers als werkgevers aanwezig voor ondersteuning; Er is een gediplomeerde loopbaanadviseur met een inloopspreekuur voor advies; Er is een overzichtelijke opstelling van deelnemende bedrijven en gelegenheid voor een kopje koffie met een plakje keek tussen de bedrijven door. En er zijn natuurlijk heel veel Oekrainse vluchtelingen aanwezig.

Elke banemarkt verwelkomen we tussen de 140 en 200 Oekrainse vluchtelingen, tussen de 15 en 20 werkgevers en vinden tussen de 35% en 40% van de deelnemers passend werk.

Het resultaat van de banenmarkten is dat deelnemers die een baan vinden een nuttige dagbesteding hebben, een toekomst op kunnen bouwen in Almere, niet langer afhankelijk zijn van overheidssteun, waarde creeren voor de regio en een sociaal leven opbouwen met Almeerse collega's.

Deelnemers geven aan dat ze de banenmarkten goed georganiseerd vinden en overzichtelijk. Ze zijn heel blij dat het betaald werk was, dat ze iets hebben kunnen vinden dat hen financiële mogelijkheden geeft om interessante dingen te doen.

Wilt u helpen?Vrijwilligers gezocht!Meld u dan nu aan!

Scan en Doneer

Doneer